31 jul
  • By arnoenina

31 jul 2019: Einde verlof

Het zit er alweer op: na anderhalve maand (voor Arno twee weken langer) is ons verlof alweer voorbij. Wat is dat snel gegaan!

En dat was niet echt vakantie dit keer. Het was volle bak met presentaties, bezoeken, medische afspraken, nieuwe paspoorten voor de kinderen (twee keer naar Den Haag), administratie, contact met Interserve, heen en weer naar Engeland. En fondsenwerving, waarbij er zeker positieve ontwikkelingen zijn, maar het nog steeds spannend is hoe de toekomst eruit gaat zien. We vertrouwen dat God voorziet in wat er nodig is als Hij wil dat we langer in Nepal blijven; tegelijk doen we hiervoor wat in onze mogelijkheden ligt.

Paspoorten aanvragen in Den Haag…
…en dan lekker naar Kijkduin!

Weerzien

En natuurlijk was er ook het weerzien met familie en vrienden. Zoals gezellige familiedagen met allebei onze families, al moesten we helaas een paar lieve mensen missen. Het blijft kostbaar om te merken dat we niet worden vergeten, en we met zoveel mensen een band hebben.

Veel activiteiten waren gaaf om te doen zoals bezoeken aan kringen van onze kerk en avonden waarin we deelden over ons leven en werk. Voor degenen die er waren: dank jullie wel!

Eén van de avonden waarin we eea vertelden…
…En Imre Nepalese dans liet zien.

Vakantiehuisje

Hoe lekker!

In alle drukte zaten ook op een heerlijk plekje: tegen de rand van het Prattenburgse bos. Zodra we thuis waren voelde het steeds weer als terugkomen in een vakantiehuisje. Heerlijk! Het huisje was oorspronkelijk een ‘bakhuisje’, dus niet groot, maar we hadden onze vouwwagen ernaast gezet, waardoor we helemaal een camping-gevoel hadden. En de Nedelandse hitte-records hielpen ook mee!

Ook had iemand een auto beschikbaar gesteld die we mochten gebruiken deze zomer, fantastisch. En een hoeraatje voor onze TFC die een heleboel dingen heeft geregeld voor deze periode!

Ingreep

Tussendoor kreeg Ina nog een kleine ingreep om een (ongevaarlijke maar vervelende) cyste te verwijderen uit haar buik. Dat kon ook in Nepal, maar in Nederland is alles net even iets beter geregeld, en makkelijker bereikbaar. Maar kleine ingreep of niet, daar moest ze best weer even van opknappen. En Arno mocht naar de tandarts voor een geinfecteerde kies die steeds opspeelt. Joehoe.

Imre met nicht Hannah

Schoolvakantie

Tegelijk hadden de kinderen wél vakantie. Hun schoolvakantie viel heel vroeg vergeleken met Nederland, lekker geen huiswerk!

Dus Jair, Ezra en Imre hebben heel wat vriendjes en vriendinnetjes gezien, ook al hadden de meesten daarvan zelf nog school. Vanaf ons plekje aan de bosrand konden ze zelf gemakkelijk op de fiets weg.

Zwemmen, waterraketten bouwen, voetballen, knutselen, naar opa en oma…

Efteling

En we zijn met z’n vijven een dag naar de Efteling geweest, echt een hoogtepunt! Twee jaar geleden lukte dat niet vanwege Ina’s rugoperatie, nu haalden we er alles uit met de extra lange openingstijd tot 23:00.

Imre met Pardoes…
…En Jair heeft sinds deze zomer ook een vriendinnetje.