30 jun
  • By arnoenina

30 jun: Hulp met vertraging

Nadat de eerste 20 voedselpakketten begin juni waren uitgedeeld hebben we alweer heel wat meer bijdrages ontvangen. Namens de families die het zo hard nodig hebben: dank jullie wel daarvoor!

Het was echter niet eenvoudig om de hulp ook daadwerkelijk te bieden. Het is regentijd in Nepal, en de afgelopen weken was de regenval ontzettend zwaar: dagen achtereen liet de moesson zich van z’n heftigste kant zien.

Dat betekende dat het vrijwel onmogelijk was om de benodigdheden in te kopen en te distribueren. Sterker nog, op veel plekken hebben overstromingen en aardverschuivingen gezorgd voor vernielde huizen, wegen en bruggen, met slachtoffers en veel mensen die met de pandemie ook nog eens dakloos werden. Ook onze huisbaas Shiva vertelde ons dat de weg naar ons huis veranderd is in een modderstroom.

Verlichting

Wel is de lockdown vorige week iets verlicht. De dodelijke tweede golf (met de deltavariant) heeft nu al net zoveel slachtoffers geeist als de aardbevingen in 2015, maar de grootste piek lijkt nu langzaamaan voorbij. Dat betekent iets meer mogelijkheden voor mensen om naar buiten te gaan, als de regen het toelaat.

Deze week is de regen wat verminderd, en inmiddels worden er weer pakketten samengesteld en uitgedeeld. In totaal zijn er nu bijna 50 verstrekt; dit weekend worden er volgens plan nog zo’n 80 pakketten uitgegeven in verschillende regio’s in Nepal, en we hebben ook alweer giften om volgende week mogelijk nog enkele tientallen pakketten uit te delen. Hoop om uit te delen!

Wil je meehelpen? Stuur ons dan even een berichtje, bijvoorbeeld via arnoenina@gmail.com.