29 jun
  • By arnoenina

29 jun: Eerste noodpakketten uitgedeeld

De afgelopen weken deelden we onze actie om families die door de lockdown in acute nood (honger) zijn geraakt, een steuntje in de rug te geven in de vorm van een voedselpakket.

Vanaf afgelopen donderdag zijn de eerste pakketten uitgedeeld! Dat doen we niet zelf, maar gaat via lokale contacten en pastors die de families (van diverse achtergronden) persoonlijk kennen.

Zij stuurden ook bijgaande foto’s door waarop je kunt zien wat er wordt uitgedeeld. Het is echt basis: een baal rijst, gedroogde linzen, chiura (platgeslagen rijst), olie, zout, aardappelen, en zeep. Maar genoeg om een maand te kunnen eten, aangepast aan het aantal personen in het huishouden.

Namens al deze families heel erg bedankt voor je support!

Rijst in de pan

Waar we begonnen met het proberen geld in te zamelen om 28 families een maand lang van voedsel te voorzien, hebben we inmiddels support voor 65 families (bij elkaar zo’n 340 mensen)! Supergaaf!

En heel welkom, want er zijn veel families die het heel hard nodig hebben, nu ze al maanden geen inkomen hebben.

Ook helpen?

Mocht je ook graag een familie helpen met een pakket eten voor een (stukje) maand, stuur ons dan even een berichtje, bijvoorbeeld via arnoenina@gmail.com. (Een pakket voor een maand is € 26, maar elke gift is natuurlijk welkom.)