25 jul
  • By arnoenina

25 jul 2019: Een weekje Engeland

Afgelopen week waren we in Engeland. We waren uitgenodigd in de kerk waar we in onze All Nations-tijd deel van waren: St James the Great in Thorley, vlakbij Stansted Airport, net buiten Londen. En we waren te gast bij onze vrienden Paul en Jan, die ervoor zorgden dat het ons aan niks ontbrak. Geweldig!

We hadden een aantal meetings, konden delen over ons leven en werk in Nepal, deden een heerlijk dagje Londen, hadden een pub lunch met vrienden, maakten een wandeling, en we bezochten All Nations, waar we onder andere een picknick hadden met Mark en Liz die eerder ook in Nepal werkten.

En we merkten dat Engelsen tegenwoordig niet alleen over het weer praten, maar ook over Brexit, en Boris Johnson die tijdens ons verblijf gekozen werd als premier. Hete hangijzers!

Twee keer anders

Op zondag hadden we de gelegenheid om te spreken in beide diensten. Dat wil zeggen: twee hel verschillende diensten. Eerst was er in het traditionele kerkgebouw een meer formele dienst, met Anglicaanse gebruiken, aankleding en liturgie. Daarna was er een ‘messy church’ service in de prachtig gerestaureerde ‘barn’, een soort grote schuur, waarbij de dienst een veel losser karakter had. Allebei mooi!

Het thema was “draag elkaars lasten”. Ina laat een ‘doko’ zien, een traditionele Nepalese draagmand.

Daarna een lunch met een Nepalees karakter, inclusief dahl, saag paneer en samosa’s. Heerlijk en gezellig!

We waren verrast hoeveel mensen we kennen, en hoeveel mensen ons kennen en verbazend goed op de hoogte zijn van ons doen en laten. Gaaf om te mogen delen wat God doet in Nepal. Een enorm bemoedigende week!

Bij de ingang van het oude Anglicaanse kerkgebouw van St James.
Jummie, Nepalees eten bij de kerk-picknick!!
De ‘barn’, de lokatie voor de tweede dienst.
Toen was Imre 4, nu 10!
Met Sam, onze docent Nieuw Testament.

Ons oude gezellige cottage!