20 jun
  • By arnoenina

20 jun: UPDATE: Noodhulp voor families

Afgelopen maandag deelden we over onze actie om gezinnen die door de lockdown in acute nood (honger) zijn geraakt, een steuntje in de rug te geven in de vorm van een voedselpakket. Even een update.

Wat waren we verrast! We hadden een lijst van 28 families in nood waarvoor we jullie hulp vroegen. En we hoopten dat we in elk geval een aantal van deze gezinnen zouden kunnen helpen. Maar in één dag hadden we al toezeggingen binnen om alle 28 families een voedselpakket voor een maand te geven! Zelfs een paar kinderen gaven wat van hun spaargeld om onbekende leeftijdsgenootjes een volle maag te bezorgen. Hoe gaaf!

Dank jullie wel allemaal namens deze families voor jullie vrijgevigheid, terwijl we weten dat velen van jullie ook in onzekere tijden en situaties zitten. En ook al hadden we ons bericht alleen in het Nederlands gedeeld, we kregen dezelfde avond al reacties van vrienden uit onze kerkelijke gemeente in Engeland dat ook zij een paar steentjes wilden bijdragen (lang leve Google Translate 😉) Thank you all!

Meer nood…

Zoals het gaat bij dit soort dingen: er is altijd meer nood. Onze Nepalese vriend Bakhat filtert aanvragen die van verschillende kanten komen. Hij kan veel beter dan wij beoordelen welke families in de grootste nood zitten. Sommige families zitten in sociaal isolement (bv vanwege hun geloof), zijn van lage status/kaste, hebben te maken met chronische ziekte of handicap, of missen een kostwinner. De lijst is inmiddels langer dan 28: hij heeft nu 59 families waarvan we weten dat ze hulp heel goed kunnen gebruiken.

…En voorziening

Maar zoals wij zelf ook uit ervaring weten: God voorziet vaak in meer dan we denken of op hopen. We kunnen niet alles oplossen, maar hoe gaaf dat we nu al giften toegezegd hebben gekregen om 20 extra families te helpen! Dus 48 in totaal, bijna het dubbele van waar we op hoopten.

Mocht je ook graag een familie helpen met een pakket eten voor een (halve) maand, stuur ons dan even een berichtje, bijvoorbeeld via arnoenina@gmail.com. (Een pakket voor een maand is € 26, maar elke gift is welkom.)