20 jan
  • By arnoenina

20 jan 2019: Frikandel

Een paar dagen geleden zagen we dat Snuffie onze cavia bij haar buik een wondje had. Het leek ontstoken en dus gingen we naar de dierenarts.

Imre en vriendinnetje Bronte op weg naar de dierenarts

Hond of varken?

Imre vertelt verder: Gelukkig is er eentje hier in het dorp. Het is een heel klein gebouwtje van twee kleine kamertjes waar we net samen in pasten. Maar de dierenarts is niet zo gewend aan huisdieren! Hij was eerst verbaasd omdat zijn collega dacht dat het een hond zou zijn. Toen hij ‘m zag dacht hij dat het een mini hond was! Hij had nog nooit van een cavia gehoord! Een ‘guinea pig’ in het Engels. Oh, een soort varkentje? Maar hij wist wel wat hij moest doen en begon Snuffie te helpen.

In de eerste kamer waren heel veel dieren-medicijnen en een toonbank en in de tweede kamer waren heel veel extra dingen en een tafeltje.

Assistentes

Snuffie werd op het tafeltje gelegd en de arts ging kijken. Hij gaf Snuffie verdoving en deed een kleine operatie, wij moesten helpen als zijn assistentes. Zoals Snuffie vasthouden. Toen hij klaar was verbond hij Snuffies wondje als een frikandel!

Toen liepen we weer naar huis. Snuffie was helemaal slap. Toen Snuffies verdoving uitgewerkt was begon ze meteen de missie om weer een cavia te worden door haar verband eraf te knabbelen. Toen die missie voltooid was ging zij weer door met haar leventje alsof er niks gebeurd was.