18 aug
  • By arnoenina

18 aug 2020: Duizend mensen

Hoog tijd voor een nieuwe update over de voedselpakketten-actie. Want als je denkt dat die klaar is: verre van dat. Net als de pandemie helaas.

Ook voor ons onverwacht, maar afgelopen maand hebben weer een heleboel mensen een bijdrage gedaan, en zijn weer veel families voorzien van een voedselpakket voor een maand eten.

Bijzondere bijdrages

Op de foto’s zie je weer een aantal gezichten van mensen die hulp ontvangen*. Namens hen: dank jullie wel! Elke gift is welkom, en bijzonder. Sommige giften zijn extra bijzonder. Zoals iemand die het kadogeld van haar afscheid op het werk doneerde. Een paar grote giften (voor een groot aantal pakketten). Maar ook jongeren die het geld dat ze verdienen met hun bijbaantje opzij zetten, hoe gaaf!

Daarmee hebben we nu al 211 gezinnen kunnen helpen. God zij dank dat zoveel mensen hierdoor een steuntje in de rug hebben ontvangen! Omdat we weten hoe groot elk huishouden is (om de grootte van het pakket te bepalen), weten we dat dit ruim 1100 mensen zijn.

Lijst 5

Maar nog steeds is er nood. Onze eerste lijst van 28 namen lijkt lang geleden, inmiddels hebben we een vijfde lijst met namen. En dat zijn nog steeds mensen in acute nood. De situatie voor veel mensen is onverminderd ernstig, en voelt soms uitzichtloos. Hoe lang nog? Was de start van de lockdown in maart vooral een reactie om maar iets te doen, inmiddels zijn de besmettingscijfers in Nepal ook omhoog gevlogen.

Ook helpen?

Mocht je ook graag (nog) een familie helpen met een pakket eten voor een (stukje) maand, stuur ons dan even een berichtje, bijvoorbeeld via arnoenina@gmail.com. (Een pakket voor een maand is € 26, maar elke gift is natuurlijk welkom.)

* Foto’s worden alleen gemaakt als dit gepast is, als mensen hier toestemming voor geven en als dit geen risico’s voor hen oplevert.