17 sep
  • By arnoenina

17 sep 2020: Laatste week voedselactie

Deze week worden de laatste voedselpakketten uitgedeeld aan families in nood.

De lockdown was bijna 3 maanden oud toen we op 15 juni een voedselpakketten startten. Er waren steeds meer berichten over mensen die na 3 maanden zonder inkomen niet eens meer te eten hadden. Zelfs mensen die een eind aan hun leven maakten omdat ze hun gezin niet te eten konden geven.

Samen met onze Nepalese vriend Bakhat maakten we een plan om voor 28 families een maand eten te organiseren.

229

Die 28 zijn er uiteindelijk 229 geworden. Wauw! Wat zijn we blij en dankbaar voor zoveel mensen (inclusief jongeren) die een half of een heleboel pakketten wilden sponsoren! Daarmee hebben 229 families, van 2 to 23 personen per familie, een steuntje in de rug ontvangen.

Via lokale pastors zijn de pakketten uitgedeeld, samengesteld naar gelang de grootte van de familie. Hiermee hebben we iets van Jezus’ onvoorwaardelijke liefde mogen delen. Via een zak rijst, bonen, aardappelen, suiker. O ja, en zeep natuurlijk, voor de extra hygiëne.

Op dit blog vind je verschillende posts met foto’s van gezinnen die een pakket hebben ontvangen. In onze laatste nieuwsbrief kon je hier nog wat meer over lezen, maar het ging meestal om families voor wie het extra moeilijk was om inkomen of voedsel te krijgen (zoals alleenstaande moeders), die te maken hadden met ziekte, handicap of sociale uitsluiting, en meestal geen ander netwerk hadden voor hulp.

(Overigens werden er alleen foto’s met toestemming gemaakt.)

Steuntje

Meer dan een steuntje in de rug is het uiteindelijk ook niet natuurlijk. We kunnen geen inkomens toveren (al werken we met UMN nu wel extra om mensen te helpen inkomen te vinden). Inmiddels 6 maanden lockdown heeft de situatie niet beter gemaakt. Gelukkig zijn er veel initiatieven van kerken en andere organisaties om te ondersteunen.

Maar deze actie is voor nu klaar. Maar als je wilt, blijf bidden. Voor deze 229 families, en voor zoveel méér mensen die niet weten hoe ze komende week hun gezin te eten moeten geven.