12 apr
  • By arnoenina

12 apr 2019: Bezoek uit NL!

We hebben bezoek uit Nederland! Dinsdag kwam Griëtte van onze ThuisFrontCommissie aan voor een bezoek aan Nepal. Gezellig!

Ze blijft twee weken om te ontdekken waar en hoe we wonen, en om wat meer van het land te zien.

Werkbezoek

Op bezoek bij UMN

Gisteren was Griëtte op bezoek bij UMN. Ze kreeg een rondleiding, maakte kennis met collega’s van Arno, en kreeg een presentatie over UMN en het werk dat we doen. Ook is ze met met Ina (op de scooter, dwars door Kathmandu) naar het ‘safe house’ geweest waar Ina bij betrokken is. Gaaf als iemand echt op de plekken is geweest waar we leven en werken!

En natuurlijk vinden de kinderen het ook helemaal gezellig. Imre heeft met plezier haar kamer afgestaan, en er worden heel wat spelletjes gedaan! Jaïr was ook helemaal blij: Griëtte heeft Lego voor hem meegenomen waar hij voor gespaard had. Leve de postbode!

Slenteren

Wachten bij de bushalte bij ons huis

Vandaag hebben we haar wat van Patan laten zien, het stadsdeel waar we wonen. Lekker rondslenteren rond ‘Durbar Square’, het historische centrum waar het voormalige paleis staat, en veel oude tempels. Veel was verwoest tijdens de aardbeving, inmiddels is er weer veel opgebouwd.

De kleine straatjes en pleintjes daaromheen zijn altijd leuk om doorheen te dwalen. Er zijn altijd mensen die het leuk vinden om een praatje te maken.

En natuurlijk hebben we Griëtte laten kennismaken met wat lokale gerechten!

Volgende week gaat Griëtte nog op trekking: bergwandelen in het Annupurna-gebied. Na de stad de prachtige natuur van de Himalaya’s!