06 jan
  • By arnoenina

06 jan 2019: Nieuwjaar in de bergen

Oud & Nieuw in Nepal is super-saai. Vorig jaar waren we nog net in Nederland en vierden we een heel gezellig nieuwjaar.

Het oudjaar daarvóór in Nepal was juist een slechte herinnering: om middernacht zaten we in ons oude huis. Nepalees nieuwjaar is in april, dus we verwachtten geen uitbundig feest, maar het bleef gewoon he-le-maal stil. Niks. Niets. Geen knalletje. Geen enkele buur buiten. Zelfs de honden waren stil. Om kwart over twaalf lagen we allemaal op bed. Een uitkomst voor alle vuurwerkhaters, maar voor kids die wel van een knalletje houden echt een tegenvaller!

Ons vuurwerk dit jaar: de opkomende zon kleurt de Himalaya’s rood

Dit jaar zorgden we daarom dat we nergens waren. Dat wil zeggen: in the middle of nowhere. Met een Canadese familie die werken in het UMN-ziekenhuis in Tansen. Een paar dagen heerlijk wandelen in de Annapurna-regio rond de jaarwisseling. Niet zo uitdagend als Ina pas heeft gedaan, maar onze vrienden hadden baby Dot bij zich, dus deden we het een beetje kalm aan.

Lekker wassen!

Maar evengoed een flinke én prachtige wandeling. Onder andere over een splinternieuwe hangbrug van bijna 300 meter, door bamboebosjes. En een traktatie: we kwamen een heerlijk warmwaterbadje tegen dat gevoed werd door een warmwaterbron. Een goed alternatief voor het steenkoude water om je te wassen!

De kinderen hadden veel plezier samen, en als volwassenen heel gezellig om weer bij te praten. Wel koud: ’s nachts in een warme slaapzak met dikke dekens en min 5.

En op oudjaarsavond lagen we gewoon om kwart over negen op bed. Gelukkig nieuwjaar!

Ons nieuwjaarsontbijt in de lodge